8 ianuarie 2010

Rutina

Ce este rutina?
Un rau necesar care face parte din viata noastra;putem sa o transformam noi prin entuziasm,gandind pozitiv si prin anumite schimbari care ne vor diferentia activitatile de zi cu zi.
Stresul din viata de zi cu zi poate duce la o depresie,de aceea trebuie sa avem puterea de a gandi constructiv,intrucat aspectele pozitive ne imbunatatesc viata,traiul.
Activitatile de zi cu zi ca mersul la scoala sau la munca,contactul cu aceleasi persoane,schimbul de informatii despre aceleasi subiecte,aceleasi obisnuinte zilnice ne obosesc psihic iar din cauza unor intamplari stupide putem sa ajungem sa uram sau sa fim gelosi.
De multe ori ne obosim creierul cu negativisme,ne consumam mai mult decat trebuie din cauza prostiei altora si dam importanta lucrurilor care nu sunt necesare ceea ce duce la aparitia epuizarii psihice.
De aceea nu trebuie sa ne facem draci in mod exagerat cu discutii inutile deoarece ne scade  puterea de concentrare si nu avem puterea de a continua alte activitati.
Ne mai ramane weekend`ul,sarbatorile cand ne incarcam sufletul cu entuziasm pentru noi provocari.

Ce faceti atunci cand sunteti tristi sau suparati?

 Viata este frumoasa si trebuie traita din plin,cu toate bucuriile si tristetile care,uneori ne pot coplesi, iar singurul remediu care ne poate face sa uitam este timpul.
Ati simtit vreodata ca toti si toate comploteaza impotriva voastra si sulful de gheata al singuratatii va usuca sufletul?
In  momentele dificile multi prefera sa se izoleze,sa se descarce ascultand o melodie trista sau plangand.
Cine ne poate ajuta in clipele in care suntem cuprinsi de tristete si nu vrem sa vedem pe nimeni?
"Prietenul la nevoie se cunoaste!"
Un prieten adevarat te cunoaste cel mai bine si stie cum sa`ti aline o parte din suferinta cu o vorba buna care sa te faca sa uiti,sa te incurajeze ca sa poti sa`ti revii.
Daca nu ai cui sa`i povestesti ce te`a suparat poti sa iesi in parc,sa incerci sa meditezi,sa analizezi de ce s`a ajuns in acea situatie si ce e de facut ca sa dobor acea stare.
In toate ne trebuie o doza de optimism deoarece viata merge mai departe.
Daca nimic si nimeni nu a reusit sa ne consoleze singurul lucru care ne ramane este sa asteptam sa treaca timpul deoarece este acesta este unicul care vindeca cu adevarat ranile sufletului.