1 ianuarie 2010

Un an nou cere si un calendar nou.Prima grija a fost sa pun calendarul in camera mea si sa incercuiesc datele de nastere cele mai importante ale celor dragi mie.
Anul consta in succesiunea unor fenomene naturale:rasaritul si pausul soarelui,ziua fiind urmata de noapte,succesiunea anotimpurilor.
Din cele mai vechi timpuri omul a alcatuit un sistem de masurare al timpului precum si de impartire a lui in ani,saptamani,zile,ore,elementele cronologice de baza fiind anul luna si ziua.
Ziua reprezinta intervalul de timp scurs intre doua rasarituri de soare.
O data cu trecerea timpului si avansarea tehnologiei masuratorile au devenit tot mai precise,in anul 1884 ecuatorul a fost impartit prin 24 de meridiane de la Polul Nord la Polul Sud la o distanta de 15°;aceste zone constituie fusuri orare,fiecare delimitand o zona in care ora este aceeasi.
Localitatea Greenwich(langa Londra) este considerata originea fusului orar.
Miscarea de rotatie in jurul axei este asociata cu miscarea de rotatie a pamantului in jurul Soarelui,si revenirea in pozitia initiala se realizeaza dupa 365 de zile 5 ore 48 minute 46 secunde.
Pamantul se roteste in jurul axei sale,Luna in jurul Pamantului,si apoi amandoua astrele in jurul Soarelui.
Dupa cum ati observat timpul se scurge uneori prea repede,de aceea fiecare clipa trebuie traita la intensitate maxima.
Multi dintre noi cand eram copii ne doream sa fim in locul celor mari,si cand am ajuns in aceasta ipostaza ne`am fi dorit sa dureze copilaria o vesnicie.