15 ianuarie 2010

Astazi se implinesc 160 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu.Mihai Eminescu este cel mai mare poet si unul dintre cei mai de seama lirici ai literaturii universale.a debutat in ianuarie 1866 cu poezia "La mormantul lui Aaron Pumnul",fiind dedicata profesorului sau de limba romana.A fost sufleur,copist,bibliotecar,revizor scolar,ziarist la "Curierul din Iasi" intre 1876 si 1877 si la "Timpul" intre 1877 si 1883. El este cel care a inchinat poeme in cinstea marilor eroi ai neamului romanesc si totodata a realizat o adevarata monografie lirica a dragostei si peisajului romanesc.
Lirica sa este dominata de elogiul fericirii implinite prin iubire,al femeii ideale neintinate sufleteste si de proslavirea naturii ca imperiu feeric al libertatii.
Eminescu simte chemarea codrului,a apelor,a decorului strajuit de lumina ametitoare a lunii si de blanda adiere a vantului.
    Poetul este insetat de fericire,puritate,frumuste si omenesc si prin operele sale incanta si infrumuseteaza sufletul romanesc,fiind de neclintit in lume.
   Poezia lui Eminescu este un univers care ne atrage si ne surprinde mereu cu frumuseti  pe care le descoperim mai tulburatoare.
   Legenda lui a ramas si este inca vie si nepieitoare atat cat va exista acest neam romanesc si ne  face sa tresarim si sa observam frumosul din jurul nostru.
Un popor nu este mare prin teritoriile intinse sau prin populatia numeroasa ,ci prin cultura si relatia dintre urmasi si predecesori.
"Mihai Eminescu a fost un poet,prozator si jurnalist roman,socotit de cititorii romani si de critica literara drept cel mai important scriitor romantic din literatura romana,supranumit si "luceafarul poeziei romanesti".

Romanul pana nu injura nu se simte bine

O batrana,nervoasa ca autobuzul nu mergea cu viteza mai mare,s-a luat la cearta cu soferita unui autobuz,in New York.Batrana i-a adresat niste cuvinte de "dulce",made in Romania,pe care soferita nu le`a inteles,altfel ar fi fost nevoita sa mearga pe jos.

vis de o zi

Bugetul a fost votat .Indesarea punctului de pensie cu inflatia nu a fost facuta. Cei in care au avut incredere  i-au tradat.Vestea buna e ca o  sa murim sanatosi!