23 februarie 2010

Nu renunta niciodata la visele tale!(sursa Evz)

Anda Lascu este o adolescenta in varsta de 13 ani din Ploiesti.La prima vedere pare perfect sanatoasa,insa ea sufera de o boala rara numita poliartrita reumatoida,care ii afecteaza toate articulatiile.
Boala are o evolutie cronica,iar daca nu respecta tratamentul si nu face zilnic gimnastica de recuperare,articulatiile se distrug,ea poate anchiloza,sau mai rau paraliza.
A trecut prin multe incercari grele,nu mai putea sa mearga,incheieturile i se inrosisera si orice miscare era dureroasa pentru ea.
A reusit sa treaca peste toate durerile cumplite si a facut dans de performanta,nedorind nici o clipa sa renunte la visul ei.
Anda nefiind recuperata complet depune eforturi supraomenesti pentru a stapani pasii de dans,fiind permanent dependenta de gimnastica de recuperare si de un sport(in acest caz dansul sportiv).
Profesoara de dans,Ioana Ciocoiu marturiseste ca este un copil cu mult potential,care trebuie sa munceasca de doua ori mai mult decat ceilalti,desi are o boala destul de rara si grava face fata cu succes antrenamentelor.
Ea nu si`ar imagina cum ar fi viata ei fara dans,de aceea nu renunta nici o clipa la acest vis.
Au fost momente in care s`a simtit singura si neajutorata,dar cu ajutorul parintilor si apoi singura si`a recapatat echilibrul si increderea in sine.
A participat la peste 40 de competitii si a reusit de foarte multe ori sa urce pe podium.
Parintii povestesc ca la un concurs,a acuzat dureri iar antrenoarea a vrut sa o scoata din ring,dar a preferat sa danseze bandajata.Atunci avea doar 8 anisori si a castigat locul 4.
Ea este o fire deschisa si optimista,stie sa se bucure din plin de viata si mai stie un lucru:ca visele pot deveni realitate.
Este un exemplu demn de urmat,o persoana curajoasa,cu multa vointa,care sigur va ajunge unde isi doreste,iar efortul depus va fi rasplatit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu